Tiramisu recept: Az olasz klasszikus, amit mindenki imád

Tiramisu recept: Az olasz klasszikus, amit mindenki imád

Tiramisu recept – egy olasz desszert, amely a krémes textúrájával és a kávé ízével mindenkit elvarázsol. Ha szeretnél egy finom, gyorsan elkészíthető édességet, ez a tiramisu recept tökéletes választás lesz. Könnyen elkészíthető és minden alkalomra tökéletes, ha valami édesre vágysz.

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone sajt
  • 200 ml tejszín
  • 4 tojás sárgája
  • 100 g cukor
  • 200 ml erős kávé (lehűtve)
  • 1 evőkanál rum (opcionális)
  • 200 g babapiskóta
  • Kakaópor a tetejére

Elkészítés:

  1. Először is, készítsd el a kávét, és hagyd teljesen lehűlni. Ha szereted, egy evőkanál rummal is ízesítheted a kávét.
  2. A tojássárgákat keverd el a cukorral egy nagy tálban, amíg világos és habos nem lesz.
  3. A mascarpone sajtot keverd össze a tojásos-cukros keverékkel, majd add hozzá a tejszínt, és alaposan mixeld össze, hogy krémes állagot kapj.
  4. A babapiskótákat mártsd bele a lehűtött kávéba, de ne hagyd őket túl sokáig, hogy ne ázzanak el.
  5. Egy tál aljára helyezd el a piskótákat, majd kanalazz rá egy réteg mascarpone krémet. Ismételd meg a rétegeket, amíg el nem fogy a piskóta és a krém.
  6. A tiramisut tedd a hűtőbe legalább 4 órára, de ha még jobb, egy éjszakát is hagyhatod pihenni.
  7. Tálalás előtt szórj a tetejére egy kevés kakaóport, és már kész is a finom tiramisu!

Miért válaszd ezt a tiramisu receptet?

Ez a tiramisu recept nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül egyszerű is. A piskóta és a mascarpone krém tökéletes egyensúlyt alkotnak, a kávé pedig különleges aromát ad az egész desszertnek. Mivel nincs szükség sütésre, az elkészítése is gyors, és mindenki el lesz ragadtatva tőle.

Tiramisu recept mindenképpen megéri a próbát, hiszen egy klasszikus olasz édesség, ami minden alkalomra tökéletes!

Scroll to Top