Tiramisu recept – egy olasz desszert, amely a krémes textúrájával és a kávé ízével mindenkit elvarázsol. Ha szeretnél egy finom, gyorsan elkészíthető édességet, ez a tiramisu recept tökéletes választás lesz. Könnyen elkészíthető és minden alkalomra tökéletes, ha valami édesre vágysz.
Hozzávalók:
- 500 g mascarpone sajt
- 200 ml tejszín
- 4 tojás sárgája
- 100 g cukor
- 200 ml erős kávé (lehűtve)
- 1 evőkanál rum (opcionális)
- 200 g babapiskóta
- Kakaópor a tetejére
Elkészítés:

- Először is, készítsd el a kávét, és hagyd teljesen lehűlni. Ha szereted, egy evőkanál rummal is ízesítheted a kávét.
- A tojássárgákat keverd el a cukorral egy nagy tálban, amíg világos és habos nem lesz.
- A mascarpone sajtot keverd össze a tojásos-cukros keverékkel, majd add hozzá a tejszínt, és alaposan mixeld össze, hogy krémes állagot kapj.
- A babapiskótákat mártsd bele a lehűtött kávéba, de ne hagyd őket túl sokáig, hogy ne ázzanak el.
- Egy tál aljára helyezd el a piskótákat, majd kanalazz rá egy réteg mascarpone krémet. Ismételd meg a rétegeket, amíg el nem fogy a piskóta és a krém.
- A tiramisut tedd a hűtőbe legalább 4 órára, de ha még jobb, egy éjszakát is hagyhatod pihenni.
- Tálalás előtt szórj a tetejére egy kevés kakaóport, és már kész is a finom tiramisu!
Miért válaszd ezt a tiramisu receptet?
Ez a tiramisu recept nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül egyszerű is. A piskóta és a mascarpone krém tökéletes egyensúlyt alkotnak, a kávé pedig különleges aromát ad az egész desszertnek. Mivel nincs szükség sütésre, az elkészítése is gyors, és mindenki el lesz ragadtatva tőle.
Tiramisu recept mindenképpen megéri a próbát, hiszen egy klasszikus olasz édesség, ami minden alkalomra tökéletes!