Lasagne recept: Az ínycsiklandó olasz klasszikus, amit mindenki imádni fog

Lasagne recept: Az ínycsiklandó olasz klasszikus, amit mindenki imádni fog!

Lasagne recept az egyik legnépszerűbb olasz étel, amely egy igazi ínycsiklandó fogás, és tökéletes választás lehet családi vacsorákhoz vagy ünnepi alkalmakra. A lasagne igazi comfort food, amiben a rétegek között gazdag húsos szósz, krémes besamel és olvadt sajtok rejtőznek. Ha szeretnél egy tökéletes lasagnét készíteni, akkor kövesd ezt a receptet, és garantáltan elnyered a családod tetszését!

Hozzávalók

A húsos szószhoz:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 nagy hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 doboz konzerv paradicsom (400 g)
  • 2 evőkanál paradicsom püré
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

A besamelhez:

  • 50 g vaj
  • 50 g liszt
  • 500 ml tej
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
  • 100 g reszelt sajt (pl. parmezán vagy mozzarella)

A lasagne rétegezéséhez:

  • Lasagne tészta (előfőzött vagy nem, a csomagolás utasításai szerint)
  • 200 g reszelt mozzarella

Elkészítés

Lasagne recept: Az ínycsiklandó olasz klasszikus, amit mindenki imádni fog
  1. A húsos szósz elkészítése:
    • A hagymát, fokhagymát és sárgarépát apróra vágjuk. Az olívaolajon egy nagy serpenyőben közepes lángon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.
    • Miután megpuhultak, hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg a hús teljesen meg nem barna.
    • Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a konzerv paradicsomot, az oregánót, sót és borsot. Jól elkeverjük, majd lefedve alacsony lángon főzzük kb. 20-30 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
  2. A besamel elkészítése:
    • A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett, 1-2 percig pirítjuk.
    • Lassan hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze. Ha szükséges, habverővel segíthetünk a sima állag elérésében.
    • Addig főzzük, amíg a besamel szósz besűrűsödik. Ezután sóval és szerecsendióval ízesítjük.
  3. A lasagne összeállítása:
    • A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
    • Egy nagyobb tepsit kikenünk egy kevés olajjal. Először egy réteg húsos szószt helyezünk az aljára, majd egy réteg lasagne tésztát, majd ismét egy réteg húsos szószt, besamelt, és reszelt mozzarellát.
    • Ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg el nem fogy minden hozzávaló, a legfelső réteg pedig besamel és mozzarella legyen.
  4. Sütés:
    • A lasagnét 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30-40 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna és buborékoló lesz. A tészta lágy és szaftos, a sajt pedig szépen elolvad.
  5. Tálalás:
    • A lasagnét hagyjuk pihenni 5-10 percig, hogy a rétegek összeálljanak, majd szeleteljük és tálaljuk.

Záró gondolatok

Lasagne recept a tökéletes étel azoknak, akik szeretik az ínycsiklandó, gazdag, rétegezett étkeket. Ha ezt a receptet követed, biztos lehetsz benne, hogy mindenki el lesz ragadtatva a szaftos, finom lasagnétól. Ez a klasszikus olasz étel egyszerűen elkészíthető, de olyan ízeket varázsol az asztalra, amelyek minden étkezést különlegessé tesznek!

Scroll to Top