Lángos recept: Az ínycsiklandó magyar klasszikus, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz

Lángos recept: Az ínycsiklandó magyar klasszikus, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz

Lángos recept – egy igazi magyar klasszikus, amely mindenki számára ismert és kedvelt. A lángos egy finom, ropogós tésztájú étel, amelyet bármikor elkészíthetsz, legyen szó családi összejövetelekről, bulikról vagy egyszerűen egy jó étkezésről. Az ízesítés és a feltétek végtelen variációban kaphatók, de az alap recept mindenképpen a hagyományos változat, amely garantáltan elvarázsol.

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 250 ml langyos víz
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál tejföl (opcionális, a tésztához)
  • Olaj a sütéshez
  • Fokhagyma, reszelt sajt, tejföl, vagy bármilyen más feltét ízlés szerint

Elkészítés:

Lángos recept: Az ínycsiklandó magyar klasszikus, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz
  1. Először is, az élesztőt morzsold bele egy tálba, és szórd meg egy teáskanál cukorral. Öntsd rá a langyos vizet, és hagyd 5-10 percig állni, amíg az élesztő felfut.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a sót. Miután az élesztő felfutott, öntsd hozzá a liszthez, majd add hozzá az olajat és a tejfölt is, ha használsz.
  3. Keverd addig, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.
  4. A tésztát letakarva, meleg helyen hagyd pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.
  5. Miután a tészta megkelt, oszd kisebb adagokra (kb. 8-10 darabra). Minden darabot nyújts ki, és formázz belőlük kör alakú lepényeket.
  6. Egy serpenyőben vagy fritőzben forrósítsd fel az olajat, és süsd ki a lángosokat aranybarnára mindkét oldalról. Ügyelj arra, hogy az olaj elég forró legyen, hogy a lángosok kívül ropogósak, belül pedig puhák legyenek.
  7. Miután kisültek, tedd őket papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.
  8. Tálald a lángosokat fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, esetleg egy kis sonkával vagy más feltéttel, és már kész is!

Miért érdemes kipróbálni a lángos receptet?

lángos recept egy olyan étel, amely garantáltan mindenki szívét megnyeri. A lángosok elkészítése egyszerű, de az íze minden falatnál elbűvölő. A ropogós tészta és a gazdag feltétek kombinációja igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Ez a lángos recept nemcsak a hagyományos változata a kedvenc magyar ételnek, hanem rengeteg variációval is kiegészíthető. A lángos könnyen alkalmazkodik a saját ízlésedhez, és a feltétek variálásával mindig új élményeket ad.

Lángos recept tökéletes választás, ha egy finom, gyorsan elkészíthető ételt szeretnél, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Scroll to Top