A répatorta egy igazán különleges édesség, ami ötvözi a tápanyagban gazdag sárgarépát és az ínycsiklandó, fűszeres sütemény ízét. Ez a recept tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnének egy egészségesebb, mégis finom desszertet készíteni. Az alapanyagok egyszerűek, a végeredmény pedig egy könnyed, puhafa torta, amit a család minden tagja imádni fog.

Hozzávalók:
- 300 g reszelt sárgarépa
- 200 g finomliszt
- 150 g cukor
- 3 tojás
- 150 ml olaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, és kivajazunk egy 24 cm-es tortaformát.
- Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a cukrot, az olajat és a vaníliás cukrot.
- Hozzáadjuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a sót, majd jól összedolgozzuk.
- Végül belekeverjük a reszelt sárgarépát.
- A tésztát a formába öntjük, és körülbelül 40-45 perc alatt készre sütjük.
- Hűlés után tálalhatjuk, esetleg egy kis krémsajtos vagy mascarponés frostinggal díszítve.

Ez a répatorta nemcsak finom, hanem tápanyagban gazdag is, hiszen a sárgarépa tele van vitaminokkal. Ideális választás születésnapokra, családi összejövetelekre, vagy akár egy hétköznapi édességként is. Ne hagyd ki ezt a különleges receptet, próbáld ki, és élvezd a torta minden falatját!