Barion Pixel Hogyan segítünk? - Szent János Bál

Hogyan segítünk?

Az alábbiakban a VI. Szent János Jótékonysági Bál jelenlegi és a korábbi bálok adománygyűjtési céljainak leírását találja. Ezeket a nagy hatású programokat az Ön adományaiból és a bál nettó bevételéből támogatjuk.

A VI. Szent János Jótékonysági Bál jelenlegi adománygyűjtési céljai

A VI. Szent János Jótékonysági Bál két jelentős programot kíván támogatni:

  • Az idei és a következő évi Máltai Lovagrend Nemzetközi Nyári Táborunk hagyományos támogatása fogyatékkal élő magyar fiatalok részvételére a svájci Fieschben (2024) és Hollandiában (2025).
  • Egy új ösztöndíj program indítása a Magyarországon élő, hátrányos helyzetű gyermekek részére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programján keresztül.

Az idei adománygyűjtési cél ezekre a programokra minimum 25 millió forint.

A 2024-ben kijelölt jótékonysági programokról szóló kiegészítő anyagok az alábbi linkeken érhetők el:

Ismerje meg a vállalati szponzorációs és egyéni adományozási lehetőségeket.

Máltai Lovagrend Nemzetközi Nyári Táborok fogyatékkal élő magyar fiatalok számára: 2024-ben a svájci Fieschben és 2025-ben Hollandiában.

Az idei Bál a Máltai Lovagrend következő két évi Nemzetközi Nyári Táborát támogatja, hogy lehetővé tegye a fogyatékkal élő magyar fiatalok részvételét. A Máltai Lovagrend 39-ik, 2024-es Nemzetközi Nyári Tábor a svájci Fieschben, a 2025-ös tábor pedig Hollandiában kerül megrendezésre.

A legtöbb mozgássérült, fogyatékkal élő, és egyéb nehézségekkel küzdő fiatal álma, hogy egy gondtalan és boldog nyári hetet tölthessen el más fiatalokkal együtt. Ezek a varázslatos tábori összejövetelek életet megváltoztató hatással bírnak, mivel páratlan élményeket nyújtanak mind a fogyatékkal élő személyek, mind az önkéntesek számára, akik mind hasonló korúak, és együtt élvezik a táborozás élményét.

Az adományok évente 21 magyar résztvevő (fogyatékkal élő fiatalok és kísérőik) részvételét támogatják, két évre kb. 27.000 euró (11 millió Ft) költségvetéssel, azaz személyenként kb. 250.000 Ft költséggel évenként.

Ösztöndíjpályázat indítása a Szimfónia Program keretében, amely hátrányos helyzetű gyermekeket támogat szerte Magyarországról.

Az idei VI. Szent János Jótékonysági Bál egy új adománygyűjtési célt is támogatni kíván: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által irányított Szimfónia Program keretében egy külön ösztöndíj elindítását, amely hátrányos helyzetű gyermekeket támogat szerte Magyarországon. A Szimfónia program a zenén keresztül segíti a tanulást a hátrányos helyzetű falvakban szerte Magyarországon. Ez az új kezdeményezés legalább 12 tehetséges, középiskolába járó fiatal zenész számára nyújt majd szükséges anyagi támogatást és mentorálást, akik a lakóhelyüktől távol, egy másik városban járnak középiskolába.

A Szimfónia Program tizenegy évvel ezelőtt indult, és ma már több, mint ezer gyermek vesz részt benne Magyarország területén. Nemcsak zenei, hanem szociális és kommunikációs készségeket is  fejleszt. A legtehetségesebb középiskolásokat választják ki erre az ösztöndíjprogramra. Ezek a gyerekek e támogatás nélkül nem tudnák folytatni zenei tanulmányaikat. A program bátorító környezetet biztosít a Magyarország leghátrányosabb helyzetű településeiről érkező diákok számára. A résztvevő diákok példát mutatnának a fiatalabb zenészek számára is. Az ösztöndíj lehetővé teszi, hogy a diákok elég anyagi eszközzel rendelkezzenek, hogy néhány alapvető szükségletüket ki tudják fizetni.

Az adományokból legalább 12-15 résztvevő számára havi 35.000 Ft ösztöndíjat biztosítanánk évente személyenként. Az éves költségvetés körülbelül 7 millió Ft, beleértve némi mentorálási és egyéb költséget, vagyis diákonként az éves költség körülbelül 600.000 Ft. Ideális esetben az idén összegyűjtött adományok elegendő forrást biztosítanának ahhoz, hogy az ösztöndíjprogramot két évig (14 millió Ft), vagy több diák számára biztosítsuk.

INFORMÁCIÓK A KORÁBBI TÁMOGATOTT SZENT JÁNOS JÓTÉKONYSÁGI BÁLOKRÓL

 

PROGRAMOK

2022 - Róma, Olaszország Nemzetközi Nyári Tábor

A 2022-es V. Szent János Jótékonysági Bál bevétele lehetővé tette, hogy 210 résztvevőt küldjünk a római nemzetközi nyári táborba.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

2022 - Interaktív és digitális oktatási program bevezetése hét hátrányos helyzetű iskolában

Az új interaktív és digitális oktatási programot sikeresen vezették be hét hátrányos helyzetű magyar általános iskolában, amelyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskolai Alapítványa (MMSZIA) vezet. A program több, mint ezer diákra volt és van hatással. Célja, hogy az MMSZIA pedagógiai szakembereinek támogatásával interaktív csomagokkal és szoftverprogramokkal továbbfejlessze a motiváló és kreatív tanítási módszereket biztosító, támogató tanulási környezetet. A tanulók művészeti, kommunikációs, természettudományos, technológiai és matematikai ismereteket szereznek, miközben erősödik érdeklődésük és tanulási motivációjuk.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

2018 - Nyári táborok: Balatonfenyvesen és az Egyesült Királyságban

A IV. Szent János Jótékonysági Bál 2018-as nettó bevétele lehetővé tette, hogy 20 résztvevőt Angliába és mintegy 200 résztvevőt Balatonfenyvesre küldjenek nyári táborokba.

2017 - Nyári táborok: Balatonfenyvesen és Ausztriában

A 2017-ben harmadik alkalommal megrendezett Szent János Jótékonysági Bál bevétele lehetővé tette, hogy 20 résztvevőt Salzburgba és mintegy 200 résztvevőt Balatonfenyvesre küldjenek nyári táborokba.

2016 - Nyári táborok: Balatonföldváron és Lengyelországban

A II. Szent János Jótékonysági Bál 2016-os bevétele lehetővé tette, hogy 20 résztvevőt Lengyelországba és mintegy 200 résztvevőt Balatonföldvárra küldjenek nyári táborokba.

2015 - „Légy első a segítségnyújtásban!” - Máltai elsősegélynyújtó oktatási program

A 2015-ben megrendezett I. Szent János Jótékonysági Bál bevétele lehetővé tette, hogy a magyar középiskolákban elindulhasson a máltai elsősegélynyújtás oktatása. Megszerveződött az oktatói csapat, valamint a tananyagok elkészítése. Az oktatási program sikeres akkreditációját követően 90 diák végezte el a tanfolyamot és kapott alapfokú elsősegélynyújtó képzést. A könyvek megfelelő elrendezésben szemléltetik a tanulók számára az elsősegélynyújtás alapjait és az életmentő újraélesztés legfontosabb lépéseit szívleállás esetén, jelentősen növelve a túlélés esélyeit.