Barion Pixel Hogyan segítünk? - Szent János Bál

Hogyan segítünk?

Az alábbiakban a Szent János Jótékonysági Bálok jelenlegi és korábbi adománygyűjtési céljainak leírását találja. Ezeket a programokat az Ön adományaiból és a Bál nettó bevételéből támogatjuk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és annak segélyszervezetei, a Magyar és a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatok, keményen dolgozik az ukrán menekültek megsegítésén. Amennyiben támogatni kívánja ezeket a tevékenységeket, kérjük, hogy adományozás céljából látogasson el a következő honlapra.

Az V. Szent János Jótékonysági Bál jelenlegi adománygyűjtési céljai

 Az idei V. Szent János Jótékonysági Bál két jelentős programot kíván támogatni: a fogyatékkal élő magyar fiatalok nyári táborának hagyományos támogatását Olaszországban, valamint – az idei évben újdonságként – interaktív és digitális oktatási programokat indítunk magyar hátrányos helyzetű középiskolákban. Az idei adománygyűjtési cél ezekre a programokra 30 millió forint.

Az idei évben kijelölt jótékonysági programokkal kapcsolatos kiegészítő információk az alábbi linkeken érhetők el:

Ismerje meg a vállalati szponzorációs és egyéni adományozási lehetőségeket.

Nyári tábor fogyatékkal élő magyar fiatalok számára: Olaszország

Az idei Bál a fogyatékkal élő magyar fiatalok nyári táborának támogatását kívánja folytatni. A Nemzetközi Máltai Nyári Tábor Olaszországban, Rómában kerül megrendezésre.

A legtöbb fogyatékkal élő, testi fogyatékosságával és egyéb nehézségeivel küzdő fiatal álma, hogy egy gondtalan és boldog nyári hetet tölthessen más fiatalokkal. Ezek a varázslatos tábori összejövetelek életmódváltó hatással bírnak, hiszen kivételes élményeket nyújtanak mind a fogyatékkal élők, mind az önkéntesek számára, akik hasonló korúak és együtt élvezik a táborozás élményét.

A 2022-es Nemzetközi Máltai Nyári Tábor Olaszországban, Rómában kerül megrendezésre mintegy 20 magyar résztvevő (köztük fogyatékkal élő fiatalok és kísérőik) részvételére, költségvetése közel 19.000 euró (6,7 millió Ft), azaz személyenként kb. 350.000 Ft körüli költséggel.

 

Interaktív és digitális oktatási program hátrányos helyzetű iskolákban

Az idei Bál egy új adománygyűjtési célt is támogatni kíván, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány (MMSZIA) által működtetett hátrányos helyzetű öt magyar általános iskolában interaktív és digitális oktatási programok bevezetésének segítése. A program célja a támogató tanulási környezet továbbfejlesztése interaktív csomagokkal és szoftverprogramokkal („kitek/digitális készletek”), hogy az MMSZIA pedagógiai szakértőinek támogatásával motiváló és kreatív tanítási környezetet biztosítson.

A tanulók megismerkednek művészeti, kommunikációs, természettudományos, technológiai, és matematikai tudományokkal, egyben fejlesztik érdeklődésüket és motivációjukat a tanulás iránt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tanulástámogató környezet nagymértékben segíti a diákokat jövőbeli terveik megfogalmazásában.

A program 785 3-8. osztályos tanulónak nyújtana segítséget. Az adománygyűjtés most a program elindítására összpontosít, amelynek első évi költségvetése 30 millió forint, ami diákonként kevesebb mint 40 ezer forint. A program időtartama három évre vagy annál is hosszabbra nyúlhat, mivel ezek a kitek/digitális készletek több éven keresztül használhatók, minden további év költségvetése 12 millió forint, azaz diákonként és évente kevesebb mint 15 000 forint.

 

Információk a korábbi Szent János Jótékonysági Bálok által Támogatott programokról

2018 - Nyári táborok: Balatonfenyvesen és az Egyesült Királyságban

A IV. Szent János Jótékonysági Bál 2018-as nettó bevétele lehetővé tette, hogy 20 résztvevőt Angliába és mintegy 200 résztvevőt Balatonfenyvesre küldjenek nyári táborokba.

2018-as Balatonfenyvesi nyári táborról

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

2017 - Nyári táborok: Balatonfenyvesen és Ausztriában

A 2017-ben harmadik alkalommal megrendezett Szent János Jótékonysági Bál bevétele lehetővé tette, hogy 20 résztvevőt Salzburgba és mintegy 200 résztvevőt Balatonfenyvesre küldjenek nyári táborokba.

2017-es Balatonföldvári nyári táborról

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

2016 - Nyári táborok: Balatonföldváron és Lengyelországban

A második Szent János Jótékonysági Bál 2016-os bevétele lehetővé tette, hogy 20 résztvevőt Lengyelországba és mintegy 200 résztvevőt Balatonföldvárra küldjenek nyári táborokba.

2015 - „Légy első a segítségnyújtásban!” - Máltai elsősegélynyújtó oktatási program

A 2015-ben megrendezett I. Szent János Jótékonysági Bál bevétele lehetővé tette, hogy a magyar középiskolákban elindulhasson a máltai elsősegélynyújtás oktatása. Megszerveződött az oktatói csapat, valamint a tananyagok elkészítése. Az oktatási program sikeres akkreditációját követően 90 diák végezte el a tanfolyamot és kapott alapfokú elsősegélynyújtó képzést. A könyvek megfelelő elrendezésben szemléltetik a tanulók számára az elsősegélynyújtás alapjait és az életmentő újraélesztés legfontosabb lépéseit szívleállás esetén, jelentősen növelve a túlélés esélyeit.