A cornflakes csirkemell egy igazán különleges étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz a konyhádban, és garantáltan nagy sikert arat. Az ínycsiklandó ropogós külső és a szaftos csirkemell belső egyesítése igazán felejthetetlen ízélményt ad. Az étel tökéletes választás egy gyors hétköznapi vacsorához, de akár ünnepi alkalmakra is bátran ajánlhatjuk. Ezen a recepttel a csirkemell egy teljesen új dimenzióba kerül – próbáld ki, és tapasztald meg, hogy a cornflakes milyen fantasztikus módon emeli meg a csirke ízét!
Miért Érdemes Kipróbálni A Cornflakes Csirkemellet?
A cornflakes csirkemell nemcsak ízletes, hanem rendkívül gyorsan elkészíthető étel is, amely különleges és ropogós külsőt ad a csirkemellnek. A cornflakes az egyik legjobb panírozási alap, mivel rendkívül ropogós és finom ízt ad a húsnak. A csirke finom puhasága és a cornflakes ropogóssága tökéletes harmóniát alkot, és egy igazán laktató fogást eredményez.
A recept rendkívül egyszerű, és csak néhány alapanyagra van szükség. Az étel elkészítése gyors, és a végeredmény mindig ínycsiklandó lesz, ami minden alkalommal meg fogja lepni a családot és a vendégeket.
Hozzávalók A Cornflakes Csirkemellhez:

- 4 csirkemell filé
- 200 g cornflakes (cukrozatlan)
- 2 tojás
- 100 g liszt
- Só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor (opcionális)
- 1 teáskanál paprika
- Olaj a sütéshez
Elkészítés: A Cornflakes Csirkemell Lépésről Lépésre
1. Előkészítés
Első lépésként a csirkemelleket jól megmossuk és szárazra töröljük. Ha túl vastagnak találjuk őket, akkor egy kalapáccsal finoman klopfoljuk őket, hogy egyenletesebb vastagságot érjünk el. Ez segít abban, hogy a csirkemell gyorsabban átsüljön és még szaftosabb maradjon.
Ezután készítsük elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: egy tálban verjük fel a tojásokat sóval, borssal, és ha szeretnénk, adjunk hozzá egy kis fokhagymaport. Egy másik tálban helyezzük el a lisztet, amit szintén sózzunk, borsozzunk, majd keverjünk hozzá egy kis pirospaprikát.
2. A Cornflakes Felaprítása
A cornflakes-et egy nagyobb műanyag zacskóba vagy tálba helyezzük, majd egy sodrófával vagy kézzel finoman összetörjük, hogy ne legyenek túl nagy darabok, de ne is túl aprók. Az apróbb darabok sokkal ropogósabb textúrát adnak majd a csirkemellnek. Miután összetörtük, a cornflakes-et egy harmadik tálba öntjük.
3. Panírozás
A csirkemelleket először a lisztbe forgatjuk, hogy egyenletesen bevonja a húsokat. Ezután a felvert tojásba mártjuk, majd végül a cornflakes darabokba. Gondosan nyomkodjuk rá a cornflakes-t, hogy minden oldalról alaposan bevonja a csirkemellet.
4. Sütés
A sütőt közepes hőmérsékletre (180-200°C) előmelegítjük, vagy ha serpenyőben szeretnénk sütni, akkor közepes lángon felhevítjük az olajat. A panírozott csirkemelleket óvatosan a forró olajba helyezzük, és mindkét oldalát 4-5 percig sütjük, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Ha túl sokat sütjük, akkor a csirke kiszáradhat, így érdemes figyelni a sütési időre.
5. Tálalás
Miután a csirkemellek megsültek, papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat. Tálaljuk őket friss salátával, krumplipürével, vagy akár egy finom rizs körettel. Az ételhez egy friss joghurtos vagy fokhagymás szósz is remekül illik, hogy még ínycsiklandóbbá váljon.
Tippek a Cornflakes Csirkemellhez
- A cornflakes-et ízesíthetjük egy kis sóval, borssal, vagy akár sajttal is, hogy extra ízt adjunk a panírnak.
- Ha szeretnél egy igazán gazdag ételt készíteni, a csirkemellet egy kis reszelt parmezánnal is megszórhatod, amikor a cornflakes-be panírozod.
- Ha az ételt még könnyebbé szeretnéd tenni, próbálj ki zsiradék nélküli sütést: egy tepsiben, kevés olajjal is sütheted a csirkemelleket.
Összegzés
A cornflakes csirkemell egy rendkívül finom, ropogós és könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes választás egy gyors hétköznapi vacsorához, de akár ünnepi alkalmakkor is bátran tálalható. A cornflakes-es panír igazán különleges textúrát ad a csirkemellnek, miközben a hús belseje szaftos és ínycsiklandó marad. Ezzel a recepttel garantáltan mindenki elégedett lesz, és hamarosan az egyik kedvenc ételük lesz!