Brownie recept a csokoládé szerelmeseinek igazi kincse! Ha szereted az édes, szaftos és csokoládés finomságokat, akkor nem hagyhatod ki ezt a receptet. A brownie egy olyan sütemény, amit bárki könnyedén elkészíthet, és garantáltan elnyeri a család, barátok és vendégek tetszését. Ha szeretnél egy tökéletes, puha, de mégis gazdag ízű desszertet készíteni, akkor olvass tovább, és készítsd el ezt a fantasztikus brownie-t!
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 250 g cukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 120 g liszt
- 30 g kakaópor
- csipet só
- 100 g dió vagy mogyoró (opcionális)
Elkészítés

- A csokoládé és vaj megolvasztása:
- A csokoládét és a vajat egy lábasban, alacsony hőmérsékleten olvaszd meg. Folyamatosan kevergetve ügyelj arra, hogy a csokoládé ne égjen le. Miután teljesen megolvadtak, hagyd kihűlni kicsit.
- A tojásos keverék elkészítése:
- A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jól keverd össze egy tálban. Használhatsz egy kézi habverőt vagy elektromos mixerrel is dolgozhatsz. A tojásoknak jól fel kell habosodniuk.
- A száraz hozzávalók összekeverése:
- A lisztet, kakaóport és a csipet sót szitáld át egy külön tálba, majd óvatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.
- A csokoládé hozzáadása:
- Az olvasztott csokoládét öntsd a tésztába, és jól keverd el. Ha szeretnél egy extra roppanós ízt, adhatsz hozzá apróra vágott diót vagy mogyorót.
- Sütés:
- A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt, 20×20 cm-es tepsibe. Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 20-25 percig süsd. A sütési idő végén egy fogpiszkálóval tesztelheted: ha a belsejéből még egy kis tészta ragad, akkor kész, ha teljesen száraz, akkor túl sült. A brownie-nak a közepén szaftosnak kell maradnia, ezért ne süsd túl!
- Tálalás:
- Miután kihűlt, szeleteld fel a brownie-t, és tálald! Ha szeretnéd, egy gombóc vaníliafagylaltot is kínálhatsz mellé, hogy még finomabb legyen.
Záró gondolatok
Brownie recept igazi ínycsiklandó desszert, amely gyorsan elkészíthető, de annál finomabb! Tökéletes választás lehet egy vasárnapi desszerthez, vagy bármilyen alkalomra, amikor szeretnél valami igazán finomat készíteni. Ha egyszer kipróbálod, biztosan a kedvenc süteményeddé válik!