A sütőtök ősszel népszerű étel. Itt megtudhatja, hogyan készíthet gyors sütőtökös-burgonyás rakottat.
A sütőtök nemcsak finom, hanem rendkívül sokoldalúan felhasználható a konyhában. Legyen szó levesről, püréről, pitéről vagy rakottasról – ez a szuperélelmiszer édes és sós ételekhez egyaránt remekül illik, és minden fogásnak különleges ízt kölcsönöz.
Először is, ez az őszi zöldség különösen finom burgonyával kombinálva. Finom sütőtök-burgonya rakott. Ennek a burgonya-sütőtök rakottnak az az előnye, hogy csak öt hozzávalóra van szükség.
Ehhez kell a burgonya-sütőtök rakott elkészítéséhez.
500 g Hokkaido tök
700 g burgonya
200 ml tej
200 ml tejszín
100 g reszelt sajt
Így készítse el az őszi rakottat
Melegítse elő a sütőt 180 fokra, ventilátorral.
Hámozza meg a burgonyát, és vágja vékony szeletekre.

Vágja félbe a Hokkaido tököt, távolítsa el a magokat, és vágja vékony, egyforma szeletekre.
Ezután keverje össze a tejet és a tejszínt, ízesítse a keveréket sóval, borssal, paprikával és egy kevés szerecsendióval ízlés szerint. Ebben a szakaszban apróra vághatja a fokhagymát is, és hozzáadhatja.
Most kenje meg a sütőtököt vajjal, növényi olajjal vagy margarinnal.
Ezután egymás után tegye a sütőtök és a burgonya szeleteket a sütőformába.
Öntsük a szeleteket tej és tejszín keverékével.
Most tegyük a rakottat az előmelegített sütőbe körülbelül 20 percre.
Vegyük ki a rakottat a sütőből, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük még 20-30 percig.
A rakott akkor kész, ha a sajt aranybarnára sül.











