A faragott tökök az ősz és a Halloween hagyományai közé tartoznak. Díszíthetjük őket arcokkal, de más motívumokkal is, például falevelekkel. Íme, hogyan csináld
Anyagok
- Tök
- Gyertya / mécses
Eszközök
- Filctoll
- Éles kés
- Kanálfúró vagy csomófúró
- Fafaragó kés
- Szükség esetén vazelin

Először egy éles késsel vágd le a tök tetejét.

Ezután alaposan vájd ki a tök belsejét, hogy a gyertya fénye átsüthessen rajta. Hagyományosan kanalat használnak a tök kivájásához. A leggyorsabb és legegyszerűbb módszer ehhez a csomófúró használata.

Ezután rajzolj levelekből álló mintát filctollal a tökre. A minta belsejében a fafaragó késekkel távolítsd el a tök külső héját, meghagyva egy kevés húst is. Az eredmény olyan lesz, mint egy linómetszet.
Tippünk a tartósabb eredményért: hogy a vágott felületek tovább megőrizzék vonzó megjelenésüket, kenj rájuk egy kevés vazelint.
Minél hűvösebb az idő, annál tovább marad friss a tök. Nappal érdemes óvni a közvetlen napfénytől, vagy hűvös pincében tárolni. Esténként a tök belsejében gyertya ég – akár az ablakban, akár a szabadban. A gyertya fénye meleg sárga és narancssárga árnyalatokban pislákol át a faragáson.











