A gyömbér szürkés-kék: rendben van-e enni?
Ha a gyömbér szürkés-kék belülről, nem kell rögtön megijedni. Ez lehet egy ritkább gyömbérfajta, amelyet nem gyakran találni a szupermarketekben.
A színváltozás oka

- A kékesszürke gyömbér kevésbé illatos, az íze sem annyira fűszeres, általában semleges.
- Ritka előfordulás: ilyen típusú gyömbér gyakran Hawaii-on vagy Ázsiában honos, más néven „kék gyűrűs gyömbér”.
- A kékes-szürke árnyalat antocianinoknak köszönhető, ezek vízben oldódó növényi pigmentek, amelyek enyhén kék színt adnak a gyömbérnek.
Mikor jelezhet problémát a gyömbér?
- Ha a gyömbér nagyon száradt, sötét, majdnem fekete foltos, az a penészes vagy ehetetlen gyökeret jelezheti.
- A friss gyömbér héja sima, a belseje ropogós és feszes.
Tipp a vásárláshoz
- Ha nem biztos a gyömbér fajtájában, kérdezze meg az eladót, aki pontos információt tud adni a gyömbérről és annak felhasználhatóságáról.











