Őszi ínyencség: ez a burgonya- és sütőtökös rakott pillanatok alatt elkészül.

Őszi ínyencség: ez a burgonya- és sütőtökös rakott pillanatok alatt elkészül.

A sütőtök ősszel népszerű étel. Itt megtudhatja, hogyan készíthet gyors sütőtökös-burgonyás rakottat.

A sütőtök nemcsak finom, hanem rendkívül sokoldalúan felhasználható a konyhában. Legyen szó levesről, püréről, pitéről vagy rakottasról – ez a szuperélelmiszer édes és sós ételekhez egyaránt remekül illik, és minden fogásnak különleges ízt kölcsönöz.

Először is, ez az őszi zöldség különösen finom burgonyával kombinálva. Finom sütőtök-burgonya rakott. Ennek a burgonya-sütőtök rakottnak az az előnye, hogy csak öt hozzávalóra van szükség.

Ehhez kell a burgonya-sütőtök rakott elkészítéséhez.

500 g Hokkaido tök

700 g burgonya

200 ml tej

200 ml tejszín

100 g reszelt sajt

Így készítse el az őszi rakottat

Melegítse elő a sütőt 180 fokra, ventilátorral.

Hámozza meg a burgonyát, és vágja vékony szeletekre.

Vágja félbe a Hokkaido tököt, távolítsa el a magokat, és vágja vékony, egyforma szeletekre.

Ezután keverje össze a tejet és a tejszínt, ízesítse a keveréket sóval, borssal, paprikával és egy kevés szerecsendióval ízlés szerint. Ebben a szakaszban apróra vághatja a fokhagymát is, és hozzáadhatja.

Most kenje meg a sütőtököt vajjal, növényi olajjal vagy margarinnal.

Ezután egymás után tegye a sütőtök és a burgonya szeleteket a sütőformába.

Öntsük a szeleteket tej és tejszín keverékével.

Most tegyük a rakottat az előmelegített sütőbe körülbelül 20 percre.

Vegyük ki a rakottat a sütőből, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük még 20-30 percig.

A rakott akkor kész, ha a sajt aranybarnára sül.

Scroll to Top