Szendvicssütő: A legjobb és legegyszerűbb receptek

Két szendvics fekszik a grillen

Ha alig van időd alaposan főzni, a szendvicssütő remek alternatíva. Tippek ízletes ételekhez vagy egészséges nassolnivalókhoz.

A szendvicssütők sok helyen kaphatók boltokban vagy online. A készülékek felépítése hasonlít a gofrisütőhöz, és a két fűthető lap között szendvicseket lehet pirítani és készíteni. Ahogyan a gofrisütőbe tésztát tesznek, a szendvicssütőbe egy szelet pirítóst helyezel, megpakolod a kedvenc feltéteiddel, majd befeded egy másik szelettel.

Ezután lecsukhatod a szendvicssütőt, és néhány perc múlva már ki is veheted a kész nassolnivalót. A sütési időt általában egy zöld vagy piros fényjelzés mutatja. Általában egy szendvics 3-5 perc alatt készül el, attól függően, mennyire szereted a pirítóst.


Így készítsd el a roastbeef szendvicset

Szendvicssütő: A legjobb és legegyszerűbb receptek

Grillezd a roastbeefet minden oldalról rövid ideig, nagyon erős hőfokon. Minden oldalnak kb. 90 másodpercet kell kapnia a grillen. Ezután helyezd a húst a grill indirekt, vagyis közvetett részére, és hagyd tovább sülni. Ideális esetben a hús belső hőmérséklete 56 fok legyen, ebben segít egy grillhőmérő.

Hagyd pihenni a kész húst, míg megkened a zsemlét szósszal, salátával és savanyított paprikaszeletekkel.


Receptek

Mivel a szendvicssütőt te magad töltöd meg, teljesen a saját ízlésedre szabhatod a receptet. Szeretnél hagyományos pirítóst, tönkölypirítóst vagy teljes kiőrlésűt? Klasszikus vagy vegetáriánus feltétet? Vagy egy fehérjedús nassolnivalót edzés előtt? Mindez lehetséges.


A klasszikus: sonkás-sajtos szendvics

Szendvicssütő: A legjobb és legegyszerűbb receptek

Az ízletes, fűszeres klasszikus.

Hozzávalók:

  • 2 szelet pirítós
  • 1 szelet középkorú gouda sajt
  • 1 szelet főtt sonka
  • 1 közepes paradicsom
  • egy kevés bors és fokhagymapor

Elkészítés:

  1. Tegyél egy pirítós szeletet a előmelegített szendvicssütőbe.
  2. Vágd félbe a sajtszeletet, és helyezd úgy, hogy ne érjen a sütő széléhez, így sütés közben nem folyik ki a sajt, és könnyebb tisztítani.
  3. A sajt tetejére helyezd a sonkát és néhány vékony paradicsomszeletet.
  4. Szórd meg a paradicsomot egy kevés borssal és fokhagymaporral, majd fedd be a sajtdarab másik felével és a második pirítós szelettel.
  5. Csukd le a szendvicssütőt, és várd meg a sütési időt.
Scroll to Top